Com cuidar els rams de flors a l’estiu

A la floristeria tenim un ambient específic que ajuda a prolongar la vida de les plantes: la condensació d’humitat de l’espai i les càmeres frigorífiques. A casa podeu seguir gaudint de la bellesa de les flors durant dies si feu cas d’aquests senzills consells:

 1. Evitar els canvis de temperatura. La flor tallada és molt sensible a les pujades i baixades de temperatura, per tant a casa les haurem de posar a un lloc apartat de la corrent de l’aire condicionat i de la llum directa del sol.
 2. Cuida l’aigua del florer: Per tal que les nostres flors estiguin perfectes n’hi ha prou que tinguin entre set i deu centímetres d’aigua, que canviarem cada dos dies per evitar la proliferació de bactèries.
 3. Col·locar correctament les flors. Una vegada les tenim a casa és important treure tota la decoració que les embolica. La flor natural necessita oxigenar-se, i per a això és imprescindible retirar qualsevol element que no sigui purament natural. Una vegada hem tret la decoració les depositem dins un gerro, deixant que tinguin espai entre elles per poder oxigenar-se correctament.
 4. Utilitzar un conservant floral específic que us donarà el vostre florista. És una mena d’abonament específic per a flor tallada que s’afegeix a l’aigua i que té múltiples beneficis. No sols ajuda al fet que les flors triguin més temps a espatllar-se, també  fa que l’aigua reuneixi les condicions necessàries per a retardar l’aparició de bacteris.
 5. Retirar les flors marcides, eliminar del nostre ram les flors marcides ens permetrà evitar que puguin espatllar les de voltant.

I per últim, el consell més important: GAUDIR-LES!

2 Replies to “Com cuidar els rams de flors a l’estiu”

 1. aquets consells són molt útils
  gràcies

  Respon

  1. Moltes gràcies Roser!

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *