SANT JORDI EN TEMPS DE CORONAVIRUS

Aquest Sant Jordi ha estat alhora estrany i un dels més emotius que hem viscut.

El confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19, no ens podia deixar sense celebrar una de les festes més arrelades al cor de tots els ciutadans, petits i grans, però havíem de fer-ho de manera diferent. Des del Gremi, hem impulsat diferents campanyes:

#rosadesantjordiacasa

Iniciativa perquè qui vulgui tenir una rosa de Sant Jordi pugui encarregar-la a una floristeria o comprar-la online, i rebre-la a casa seguint les mesures de seguretat i sanitàries establertes. Amb el suport de la Direcció de Comerç de la Generalitat, i per tal d’ajudar a donar sortida als productors de roses locals i de proximitat dels productors del Maresme que també estan patint el tancament dels mercats, i al col·lectiu de les floristeries a ser de nou floristes per Sant Jordi, aquest dia tan especial.

Es va treballar perquè qui vulgui tenir una rosa natural de Sant Jordi la pugui comprar i rebre a casa, incorporant un mapa interactiu a la nostra web amb totes les floristeries que volguessin afegir-s’hi i que poguessin rebre encàrrecs online, per consultar quina floristeria teniu més a prop, i un hastag, #rosadesantjordiacasa, amb les propostes.

No tots heu participat, alguns perquè no han volgut i d’altres perquè no podien fer-ho, però us donem les gràcies per la vostra confiança, per la professionalitat, l’esforç i el treball per arribar i atendre al màxim de persones. Ha estat una Diada aclaparadora i ens sentim orgullosos de tots per l’adaptació al món digital en tan poc temps.

Tampoc oblidem la celebració agendada pel 23 de juliol, dia de la rosa i el llibre. Encara ens queda Sant Jordi aquest any!

Campanyes solidàries

Amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), vam voler fer un homenatge als nostres grans, el col·lectiu més castigat per la crisi del coronavirus, col·locant roses vermelles als seients reservats del metro i autobusos, generalment de color gris i senyalitzats com a ús preferent per a persones grans o amb dificultats de mobilitat. Els viatgers no se la podran endur, i són convidats a fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnaRosaPerLaGentGran i dedicar-la als seus éssers estimats d’edat avançada.

L’acció va comptar amb la col·laboració del Mercat de Flor i Planta de Vilassar de Mar i de Mercabarna, amb la recopilació de roses perquè fossin de producció local del Maresme.

També es va fer entrega de roses als sanitaris a l’Hospital Clínic i Bellvitge en representació de tot el col·lectiu sanitari, que ha estat en primera línia durant la pandèmia de la COVID-19. Com a Gremi, creiem que els floristes havíem de fer aquest agraïment públic en aquests moments que estem vivint.

En aquesta iniciativa es va comptar amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Kitty’s, la Fundació Abertis, Mercabarna, entre d’altres.

#santjordialsbalcons

Proposta per engalanar els balcons de tot Catalunya el mateix 23 d’abril amb dibuixos de dracs, roses, contes o portades de llibres fets pels més petits de la casa. Alhora es va animar als educadors a penjar a les xarxes vídeos de com fer una rosa amb cartolina i paper amb els materials que ara tenim a casa.

Tots els dibuixos, imatges i vídeos, s’havien de pujar amb el hashtag #santjordialsbalcons. Els 10 posts amb més likes van rebre un lot de llibres infantils obsequi del Gremi de Llibreters.

Per últim, i coordinats amb les autoritats, es va treballar perquè les cadenes de supermercats i benzineres no puguinvendre flors i plantes, segons el decret RD 463/20 que declara l’Estat d’Alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada per la COVID-19.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *