CONSELLS PER CUIDAR ELS CICLÀMENS

Us donem tres consells bàsics que us ajudaran a cuidar bé els vostres ciclàmens.

REG: El reg és un dels temes més importants. Els ciclàmens necessiten humitat, però s’ha d’anar amb compte de no entollar les arrels perquè es podririen i la planta es moriria a poc a poc. Hem de regar amb cura, quan notem que la terra està seca (un o dos cops per setmana com a molt). És millor no tirar l’aigua damunt les fulles i flors, l’ideal és posar el test sobre un plat, tirar-hi l’aigua i deixar que la planta absorbeixi l’aigua que necessita.

LLUM: Necessiten llum, però no els va gens bé si és directa del sol i tampoc els agraden les altes temperatures. Els ciclàmens estan molt bé a l’exterior, són una planta d’hivern, però els hem de protegir dels canvis bruscos de temperatura com ara les gelades.

PODA: És important podar amb cura les flors marcides. Com és una planta amb una floració de llarg recorregut, ens trobarem que algunes flors comencen a decaure fins a morir. Hem de tallar amb cura les fulles i flors quan comencen a espatllar-se, així afavorim que la planta concentri les seves energies en mantenir vives les flors i fulles bones.

Us recordem que tenir plantes al voltant nostre ens aporta múltiples beneficis, com ara purificar l’aire, absorbir les males olors i transmetre energia positiva! Cuideu-les i elles també cuidaran de vosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *