Els ciclàmens, la flor homenatge del Dia dels Docents

El dia 5 d’octubre és el Dia Internacional dels Docents declarat per les Nacions Unides l’any 1966. L’any passat es va promoure la idea, entre alguns pares i mares de diferents centres educatius de Catalunya, de regalar un ciclàmen als mestres i professors com a petit homenatge a la seva feina. Des de diferents àmbits s’està intentant convertir-ho en una tradició que té a més un segon objectiu: la planta es queda a l’aula i així els infants aprenen a cuidar-la tot fomentant l’afició i l’amor per les plantes des de petits.

Perquè es va escollir el ciclàmen com homenatge als docents?

Els ciclàmens representen els sentiments duradors i l’afecció sincera. El seu tubercle permet resistir condicions difícils i simbolitzava per als nostres ancestres l’amor d’aquelles persones que cuiden altres persones a canvi de res.  Són plantes herbàcies perennes que a l’estiu entren en repòs vegetatiu. No els agrada la manca de pluja i l’excés de calor, per la qual cosa prenen una migdiada durant l’època estival i ressorgeixen amb tot el seu esplendor a la tardor.


Per tot això, diuen que aquesta planta representa els i les nostres docents. A l’estiu descansen per agafar forces per tornar a créixer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *