Un Sant Jordi d’èxit?

Si parlem en termes de participació ciutadana aquest Sant Jordi ha estat un èxit, els carrers s’han omplert de ciutadans que han volgut celebrar el Dia del LLibre i la Rosa. Especialment als espais reservats per professionals l’acollida ha estat aclaparadora.

Ara bé, els floristes tenim sensacions agredolces en aquest dia. Per primera vegada, des del Gremi, hem pogut posar xifres al que suposa l’intrusisme al nostre sector. Els floristes del total de la venda de Sant Jordi fem el 40%, la resta correspon a paradistes d’entitats i particulars. És una data descoratjadora per nosaltres. Durant tot l’any fem molta feina per poder preservar aquesta professió i les floristeries, la majoria negocis familiars que passen d’una generació a l’altra. En un dia tan important pel sector no pot ser que la venda es concentri en mans de no professionals.

Nosaltres portem molt temps intentant parlar amb l’administració per donar una dimensió a la Diada més sostenible. A la ciutat de Barcelona no es podia donar una passa pel centre sense ser increpat, molt amablement, per comprar dues o tres roses al preu d’una.

Ens intentem diferenciar i donar valor al que fem: vam muntar una exhibició de roses fetes per 30 floristes de tot Catalunya a La Pedrera i no hem parat de parlar de l’art floral d’aquest país en totes les intervencions als mitjans.

Hem de continuar lluitant per fer que el Sant Jordi sigui la festa major de Catalunya, però donant la dimensió que cal per no morir d’èxit.

Us adjuntem les principals intervencions als mitjans:

Exposició roses La Pedrera:

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tot-es-mou/un-sant-jordi-amb-mes-roses-i-durant-tres-dies/video/6215719/

Intervencions Joan Guillén:

https://beteve.cat/cultura/llibreters-calculen-5-per-cent-mes-vendes-sant-jordi-2023/

https://www.acn.cat/new/f6e1095f-7f81-4bbf-b630-c700e004edcd/texts

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/mes-de-6-milions-de-roses-venudes-en-un-st-jordi-record/video/6216546/

https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20230309/sant-jordi-2023-barcelona-floristas-arremeten-barra-libre-puestos-rosas-84351588

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *