Com estem vivint el Coronavirus les floristeries

Arran de la declaració de l’estat d’emergència pel Coronavirus ens hem vist tots abocats a viure una situació absolutament nova i desconcertant: el tancament un dia per l’altre de gairebé tots els comerços a excepció dels de primera necessitat i el confinament domiciliari.  De sobte hem hagut de baixar persianes i la majoria de vosaltres ha llençat o regalat la flor viva (ja veurem què passa amb les plantes). És cert també que podem seguir venent on line i  fent entregues a domicili, però tal com va tot ben aviat aquesta opció quedarà també disminuïda als articles de primera necessitat.  El país sencer ens hem reclòs per un bé comú, per protegir els nostres grans, el nostre sistema sanitari i frenar l’avançament d’una epidèmia nova i desconcertant per tots.

Enmig del tsunami de notícies han anat caient diferents actes esportius, esdeveniments culturals, empresarials… i ha tocat el moment de parlar de Sant Jordi. Aquí som dos col·lectius que vivim la Diada amb una especial dedicació i on molts petits comerços es juguen molt: el sector del llibre i el de les flors.  No podem deixar de dir que la Diada de Sant Jordi representa per molts petits comerços la seva supervivència. Però també és cert, que la vivim com la viu la resta de la població, amb l’emoció del que representa la Diada, la festa de l’amor, la cultura i el patró de Catalunya. El seu ajornament ens deixa tristos, però treballarem per no perdre el que representa en tots els seus sentits.

Tanmateix estem lluitant per aconseguir els ajuts que necessita el nostre sector i reclamant ara amb més força que mai la regulació del comerç de la flor i planta viva. Us imagineu que qualsevol comerç pugui vendre un gos, un gat, una tortuga? Nosaltres no.

Us deixem per últim el recull de notícies que han sortit aquests últims dies sobre Sant Jordi i el posicionament del Gremi de Floristes, la majoria amb intervencions directes del President del Gremi de Floristes Sr. Joan Guillén.

La Vanguardia, Los floristas plantean un Sant Jordi de mínimos

TV3, Telenotícies Migdia: El sector de la flor i planta molt preocupat

Gente Digital, Los floristas viven con angustia la anulación de Sant Jordi

El mon, Els floristes lamenten l’ajornament no consensuat

Regio 7, Els floristes a l’espera

20 Minutos, La posición del Gremio de Floristes ante Sant Jordi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *